Komolyan lazulós, másodjára

 

 

A Komolyan lazulós című rendezvénysorozat második alkalmával egy helyi, békéscsabai alkotó sokoldalúságával találkozhat az, aki ellátogat 2014. november 21-én, pénteken 18.00 órai kezdettel az összművészeti sorozat következő részére, melynek Művészet, beszélgetés, zene másfél órában a JKT Gyűjteményben a szlogenje.

A Munkácsy Mihály Múzeum Jankay–Kolozsváry–Tevan Gyűjteményének Jankay Termében zajló beszélgetés során Lovas Gábor festőművész lesz a vendég, akit Baji Miklós Zoltán képzőművész, az est moderátora fog kérdezni. Lovas Gábor pécsi felsőoktatásban szerzett művészdiplomája megszerzése után hazajött szülővárosába és azóta is aktívan alkot. Klasszikus anyagokat használva festi képeit, olaj, vászon technikában életre keltve elsősorban emberi alakokat ábrázoló munkáit, melyek a realizmus legújabb korszakának stílusában fogantak. Lovas festészeti munkáit, az őt bemutató interjú alatt a verbális rész illusztrációjaként, vetített formában láthatja majd a közönség.

Lovas Gábor volt már művésztanár, jelenleg a Békéscsabai Napsugár Bábszínház csapatát erősíti. Ezek mind, mind sokoldalúságáról tesznek tanúbizonyságot. Erre példa a komolyabb rész után a szintén Lovas közreműködésével zajló – hiszen ez a Komolyan lazulós rendezvénysorozat lényege és sajátja, hogy a – Balkán Quintet húzza majd a nótát.

Az estet különösen vonzóvá, egy személyes, mindig az előadóhoz kötött tombolanyeremény megszerezhetősége, illetve egy pohár bor teszi még könnyedebbé, ahol az ellátogató vendégeknek majdnem minden érzékszerve kényeztetést nyerhet.

A rendezvény főszervezője a Jankay Tibor Művészeti Közalapítvány, melyre a belépés ingyenes.

 

Ván Hajnalka művészettörténész, a sorozat ötletgazdája