Komolyan lazulós


Művészet, beszélgetés, zene a JKT Gyűjteményben.
 

A második évadához érkezett a Komolyan lazulós címet viselő rendezvénysorozat, mely olyan művészeket hív meg és mutat be, akik mind a képzőművészetben, mind a zenében jártasak, vagyis alapvetően alkotó vénával megáldottak.

A Jankay Tibor Művészeti Közalapítvány és a Munkácsy Mihály Múzeum szervezésében megvalósuló esteken eddig szerepeltek már országos és helyi népszerűségnek örvendő művészek, akik mindkét területen ugyan olyan elismerést szereztek már. Ezt a sokoldalúságot és annak is igazolt sikerességét viszi tovább a mostanra meghívott ef. Zámbó István képzőművész és zenész. ef. Zámbó vizuális tevékenységét a kortárs művészeteket kicsit is ismerő embereknek nem kell magyarázni, mert aki járt már Szentendrén, az tudja, hogy a húsz éve, szinte a várost fémjelző köztéri szobra – mely aktuálisan éppen nincs a helyén – az ő keze munkáját, szellemiségét és nem utolsó sorban humorát dicséri. Valamint, aki csak nagyvonalakban jártas a zenei életben, annak a nyolcvanas évek első felében működő A.E. Bizottságban induló, ma pedig a szintén ef. Zámbó nevével fémjelzett Happy Dead Band-et nem kell bemutatni.

Mindez előkerül a 2015. szeptember 18-án, pénteken, 18.00 órakor kezdődő esten, ahol előbb egy tartalmában komolyan, de stílusában lazán folytatott beszélgetést hallgathatnak meg az érdeklődőd. A társalgás moderátora BMZ, azaz Baji Miklós Zoltán képzőművész, mely alatt vetített formában egyfajta virtuális tárlatot is láthatunk. Majd a szokásos módon, sorsolás a művész egy alkotásáért, utána pedig egy pohár bor mellett indulhat a zenehallgatás.

Ritka alkalom, értékes pillanatok, kulisszatitkok, egyszeri lehetőség – sorolhatnánk a jelzőket a Komolyan lazulós című rendezvénysorozattal kapcsolatban, melyre ráadásképpen a belépés ingyenes.

Mindenkit szeretettel vár, a szervezők nevében, a sorozat ötletgazdája:

Ván Hajnalka, művészettörténész


Munkácsy Mihály Múzeum Jankay–Kolozsváry–Tevan Gyűjteménye, Békéscsaba, Széchenyi u. 7.

Szeptember 18. péntek, 18.00 óra.

A belépés díjtalan!