Vendégeink:

Gulykás Zselyke: rajz, ének – Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium


Bíró-Laczkó Rozália: rajz, ének, furulya – Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium Művészeti Szakközépiskola Általános Iskola Óvoda Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

Pallagi Ádám: kiadványszerkesztő, grafikus, gitáros – Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Balogh Bálint és a Birds zenekar: grafikus, szobrász, gitáros – Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

 

Miből lesz a cserebogár?!


A rendhagyó délutánon bemutatkoznak olyan kicsik és nagyok, akik sokoldalú tehetségük révén kitűnnek, kitűntek csoport-, vagy osztálytársaik közül.
Ha úgy érzed, hogy Te is megmutatnád magad, mert ügyesen alkotsz valamint zenélsz, legyél részese az eseménynek. Hozd magaddal egy alkotásodat és hangszeredet! A bátrakat ajándékkal lepjük meg.

A rendhagyó délután időpontja: 2015. december 19.16:00 óra.
 
Az esemény facebook oldala: Komolyan lazulós - Rendhagyó

 

A Komolyan lazulós című rendezvénysorozat második évadának következő alkalma kissé kilóg a korábbi estek közül, ezért is kereszteltük el Komolyan lazulós – Rendhagyó címmel. Ezúttal az ifjabb generáció mutatkozik be, akik csakúgy, mint híres-neves elődeik, nemcsak a képző- és iparművészetekben, hanem a zene területén is jártasak. A fiatalok, akik az iskolás korosztályból kerülnek ki, szintén ebben a többszólamúságban, ebben a társművészeti összetettségben bontogatják szárnyaikat. Vendégeink lesznek a legfiatalabbtól, a vizuális szakmát tanuló diákokig terjedő korosztályból a következők:

Gulykás Zselyke: rajz, ének – Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, Bíró-Laczkó Rozália: rajz, ének, furulya – Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium Művészeti Szakközépiskola Általános Iskola Óvoda Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, Pallagi Ádám: kiadványszerkesztő, grafikus, gitáros – Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint Balogh Bálint és a Birdszenekar: grafikus, szobrász, gitáros – Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.

A beszélgetéseket, melyben a kicsik és nagyobbak mesélnek magukról és szárnybontogató művészetükről, Baji Miklós Zoltán képzőművész vezeti. BMZ maga is tart gyermekfoglalkozásokat, így az alkotó, performer nemcsak a művészet, hanem az ifjabbak ismerője is egyben. A szóbeli bemutatkozásokat természetesen, mint ahogy már eddig megszokhatták, ugyancsak vetített képekkel illusztráljuk. Majd a négy fejezetű társalgást négy zenei produkció is kíséri, megadva a hangulat emelkedésének az esélyét avval, hogy az utolsó zenélés már egy formáció, a Birds zenekar koncertje lesz. Ám a zárás előtt, a szokásos koncert előtti tombolahúzás mellett, lehetőség lesz azoknak a bátor jelentkezőknek a megmutatkozására is, akik hasonló érdeklődési és tevékenységi körökkel próbálkoznak.

A Komolyan lazulós – Rendhagyó címűrendezvény 2015. december 19-én, szombaton 16.00 órai kezdettel várja az összművészeti sorozat kedvelőit a Munkácsy Mihály Múzeum Jankay Termébe, melynek főszervezője a Jankay Tibor Művészeti Közalapítvány és ahova a belépés ingyenes.

 

Mindenkit szeretettel vár, a szervezők nevében:Ván Hajnalka, művészettörténész