Ifjabb tehetségek a színen: szóban, képben, zenében

 

A Komolyan lazulós rendezvénysorozat második évadának utolsó rendezvénye  nemcsak címében – „Komolyan lazulós: Rendhagyó” – volt rendhagyó, hiszen december 19-e délutánján az ifjabb tehetséges generáció azon tagjai mutatkoztak be a nagyérdeműnek, akik nemcsak a képző- és iparművészetekben, hanem a zene területén is jártasak.

 

 

Baji Miklós Zoltán, a Komolyan lazulósok állandó moderátora beszélgetett a kis alkotókkal

 

Tímár Ella önkormányzati képviselő, a Jankay Tibor Művészeti Közalapítvány elnöke köszöntötte a megjelenteket figyelmükbe ajánlva az advent utolsó vasárnapját megelőző koraestén azokat a fiatal tehetségeket, akik köztünk élnek. A műsor első részében Baji Miklós Zoltán, alias BMZ, a Komolyan lazulósok állandó moderátora beszélgetett a kis alkotókkal.

Elsőként két ifjú hölggyel: Gulykás Zselykével és Bíró-Laczkó Rozáliával, akik mindketten kitűnően rajzolnak, verselnek, énekelnek. A két lányban az is közös, hogy mindketten divattervezők szeretnének lenni.

A legifjabb fellépő Gulykás Zselyke, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium tanulója elkápráztatta a közönséget kedvességével, őszinte, gyermeki bájával, akinek még az első megszeppenés sem szeghette kedvét, hisz a közönség vastapsa mindenért kárpótolta.

Bíró-Laczkó Rozália a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium Művészeti Szakközépiskola Általános Iskola Óvoda Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulója furulya játékával és dalaival kedveskedett a közönségnek, majd Pallagi Ádám következett a  Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból. Ádám nemcsak kitűnően gitározik, ám grafikái is lenyűgözőek. A jelenleg kiadványszerkesztést tanuló tehetséges fiatalemberről valószínűleg hallunk még…

Ádám barátja, a szobrászkodó Balogh Bálint szintén a „Szegyából” érkezett és a Birds zenekarral közösen varázsoltak egy kis kemény rockos hangulatot az adventi várakozás finisébe.

A tombolán pedig Fortuna jóvoltából értékes ajándékcsomag talált gazdára, melyet Tímár Ella nyújtott át a szerencsés nyertesnek.

 

Vándor Andrea

 

Képgaléria a facebookon: Komolyan lazulós-Rendhagyó