9. Komolyan lazulós

 

A harmadik évadához érő Komolyan lazulós című rendezvénysorozat, melyben olyan alkotókat kívánunk bemutatni, akik mind a képzőművészet, mind a zene terén jártasak, újabb esttel jelentkezik.

 

 

Ez alkalommal, az egri Szilágyi Rudolf, képzőművész, performer, tanár, kísérleti zenész mutatkozik be. Az alkotó gondolatvilága és a minden területen rá jellemző és jelenvaló kísérletezése, egy sajátos életutat eredményez, ahol fontos hely jut például az emberi erőviszonyoknak és a jelképes tárgyi támasztékoknak. A beszélgetés alatt – melyet, mint mindig, Baji Miklós Zoltán, azaz BMZ moderál –, a háttérben megismerhetjük Szilágyi Rudolf munkáit képekben, mintegy virtuális tárlatként gazdagítva élménytárunkat.

A második blokkban, a sorozat történetében először, nem a klasszikus zenélésé lesz a főszerep, hanem az elektronikus zene költözik be a múzeum falai közé, megmutatva a vendégeknek a művészetek audios területen jelenlevő korszerű tendenciái közül egy alternatívát.

A Komolyan lazulós című összművészeti törekvésű program a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum Jankay Termében kerül megrendezésre 2016. szeptember 23-án, pénteken, a Jankay Tibor Művészeti Közalapítvánnyal való közös szervezésben, ahova a belépés ingyenes.

 

Ván Hajnalka

szervező, művészettörténész