Archívum 2017

Komolyan lazulós: Fazekas Attila és a Blues Joy

 

Komolyan lazulós: Fazekas Attila és a Blues Joy

 

 

 A Komolyan lazulós című rendezvénysorozat következő vendége, a sokak által ismert és elsősorban művésztanárként aposztrofált Fazekas Attila festőművész lesz, valamint zenekara a Blues Joy muzsikál.

 


Mint ahogy már megszokhatták a sorozatot követők és szeretők – hiszen szinte divatot teremtett a városban a 2014-ben elindított Komolyan lazulós –, ahogy embereket és műfajokat összehozva megmutattuk a művészet ezen arcát, úgy kombinálja össze Fazekas Attila is műalkotásait. A régit az újjal, az eldobottat az értékessel, és mindezen kombinációval új értelmet adva a tárgyaknak és magának a kész műnek – ahogy elöljáróban már az avantgárd művészei is tették –, megújítva a festészet fogalmát. Pályájának történetét és alkotásainak históriáját az est állandó moderátora, Baji Miklós Zoltán képzőművész kalauzolásával fedjük fel.
A beszélgetés után, a Smokin' Fuckin' Delta Coast Bless Cruiser Joy megazAtimegazÖcsimegaBogim
egaBencemegaJani Blues Band, azaz rövidebb nevén a Blues Joy nevű zenekar szórakoztatja majd a közönséget.
Az összművészeti törekvésű, tombolával és egy pohár borral kísért rendezvénysorozat időpontja 2017. március 24, péntek, 17.00 óra. Főszervezője a Jankay Tibor Művészeti Közalapítvány, helyszíne a Munkácsy Mihály Múzeum Jankay Terme, melyre a belépés díjtalan.
A Komolyan lazulós estek történetében először a vendég alkotónak most nem csak virtuális, vetített tárlata látható, hanem ezen időszakban látogatható a Munkácsy Múzeum Tégla Termében önálló, időszaki kiállítása is.

Ván Hajnalka
művészettörténész,
a sorozat főszervezője